LLAGOSTERA– Llagostera està situada a Catalunya la província del Gironès. És un poble petit, amb 8.200 habitants. Està tocant a Cassa de la selva, Santa Cristina d’Aro i Tossa de mar. 

Activitat suspesa: Festa Major de Llagostera versió 2.0

Imatge: https://agenda.cultura.gencat.cat/content/dam/agenda/articles/2020/05/25/013/llagostera1.jpeg/_jcr_content/renditions/cq5dam.web.1280.1280.jpeg
 

CLIMA– El clima es Mediterrani, amb hiverns suaus i secs, primaveres i tardors força humides i estius eixuts i càlids. La temperatura anual oscil·la entre els 13 i 16 graus segons la situació i l’alçada. 
 
AJUNTAMENT
-L’alcalde Antoni Navarro Robledo és alcalde de l’ajuntament de Llagostera actualment, l’ajuntament està format per 13 regidors. L’ajuntament està situat a la plaça Llibertat al número 1. 
 

Castell de Llagostera: una història enmig de les ombres - El Butlletí de  Llagostera


Imatge: http://www.elbutlletidellagostera.cat/wp-content/uploads/2018/12/Castell1-optimized-min.jpg
 
HISTÒRIA DE LLAGOSTERA: El poble de Llagostera va néixer al voltant d’un fent esclatar uns sacs de pólvora per poder donar pas a l’aigua estancada. 
 Quan va arribar el gran dia, la campana grossa de l’església ho va anunciar, encengueren la metxa, un tro fort va retrunyir i un núvol de fum va cobrir la terra i les aigües van córrer. 
 Castell i d’una església sobre un puig. 
 Les terres del voltant eren terrenys coberts d’aigua i d’ aqui prové el nom del poble Lacust-àrea (terra de llacs). 
 Diu la llegenda que un dia de l’any 1600 el Comte Huc de Montcada va convocar la gent del poble per fer-los saber que les muralles del castell s’havien quedat estretes i els habitants ja no hi cabien. 
 Van proposar a tots els vilatans fer desapareixen els llacs del voltant i així canvien el nom per Lacust-era (era terra de llacs). Les persones que treballessin en aquesta tasca els regalaria un tros de terra. Al cap de pocs dies la gent del poble i dels pobles de les rodalies es van posar a treballar durament. Volien obrir una vall cap a la banda de Girona, hi havien de Al cap de pocs dies una boira espesa va envoltar tot el poble. Milions de cucs monstruosos, escarabats de tota mena, cucs…, Infectaven la plana. 
 Durant molt de temps la gent de Llagostera foren víctimes de febres i malalties. Varen haver-hi molts morts i durant molts anys arreu se’n parlava de les febres de Llagostera. 
 A partir d’aquell moment el poble va anomenar-se Lacust-era (era terra de llacs)

CastillosNet: Muralla urbana de Llagostera

Imatge: https://www.castillosnet.org/datos/espana/gerona/GE-CAS-079/GE-CAS-079-1135006.jpg


 Font d’ informació : Viquipèdia