Les festes més importants de Llagostera son: 

  • El mercat Romà 
  • Fira del Batre 
  • Sant Antoni 
  • Carnaval 
  • Aplec de Panedes 
  • Festa major 
  • Activitats de Nadal 

El mercat Romà

El Mercat Romà ofereix als visitants un retrocés en el temps a través d‘un mercat amb productes tradicionals, un campament de manaies, demostracions de tir amb arc i de dansa del ventre, activitats amb cavalls, lluita de gladiadors, jocs infantils, espectacle de foc, gastronomia romana i moltes activitats més. 

El Mercat Romà es fa al l’ abril  a la part antiga de Llagostera 

La comarca del Gironès. El Mercat romà de Llagostera

Imatge : http://www.pedresdegirona.com/girones/Imatges/mercat_roma_241.jpg

La fira del bolet

És una fira que des del 2003 se celebra al nucli antic de Llagostera cada 12 d’octubre i recull la llarga tradició boletaire entre els massissos de les Gavarres i l’Ardenya. L’element central és un mercat ambientat a principis del segle XX amb activitats, demostracions d’oficis, exposicions i tasts de productes relacionats amb els bolets.

Fira del Bolet de Llagostera | Viu La Festa - Fires i Festes Majors a  Catalunya

 Imatge: http://www.viulafesta.cat/wp-content/uploads/2014/04/Fira_bolet_Llagostera.jpeg

Festa de Sant Antoni 

Sant Antoni Abat: La festivitat de Sant Antoni se celebra en l‘onomàstica del sant el 17 de gener en el cas que coincideixi amb un dia festiu, o el cap de setmana més proper. La diada transcorre amb una cercavila amb cavalls i carrosses i amb la benedicció dels animals, a la plaça de Catalunya.

 

Carnaval: 

 A l’època de Carnaval  es celebrarà la Rua de Carnaval de Llagostera. Les colles carnavalesques que s’hi vulguin inscriure ho hauran de fer únicament i exclusivament per correu electrònic de l’ajuntament. El nombre màxim de colles admeses a la rua serà de 30.

Llagostera. 40 comparses, amb més de 2.000 persones, a la gran rua de  carnaval de Llagostera

Imatge: https://www.canalajuntament.cat/docs/155230328810032019-_DSC0919.jpg

Aplec de Panedes: 

L’aplec de Panedes es una festa que es celebra a Llagostera al mes de Maig , on es pot tastar una arrossada feta perquè en mengin 400 persones. També es fa un concurs de flors i  jocs populars i, fins i tot al final de l’aplec, una ballada de sardanes.

Fira del Batre 

Cada any a finals de juliol Llagostera celebra la Festa del Segar i el Batre. Aquesta és una iniciativa dels col·lectius de pagesos, agricultors i caçadors de Llagostera amb la finalitat de mostrar quina és la seva tasca i de quina tradició procedeixen. Entre les activitats programades, hi ha demostracions del batre, concurs de tallada de troncs, concentració de cotxes i motos antigues, música tradicional, cercavila de gegants, fira comerç de la Unió de Botiguers, concurs de munyidor la vaca, etc. 

Fira del Batre de Llagostera | Viu La Festa - Fires i Festes Majors a  Catalunya

FONT: http://www.viulafesta.cat/wp-content/uploads/2015/11/Fira-del-Batre-de-Llagostera.jpg

Font d’informació : web de Llagostera